Tijd is één van de beste dingen die we aan onze kinderen kunnen geven en onze kinderen aan ons. Gebruik de beste buitenactiviteiten om als vader meer tijd samen met je kinderen door te brengen! We noemen hier een aantal interessante opties om de band met jouw kind te versterken.

Mini buiten avonturen met papa

 

Samen buiten avonturen met papa beleven is een ideale manier om de outdoor passie met je kinderen te delen. Maak bijvoorbeeld een wandeling. Die wandeltochten hoeven echt niet lang of enkel in het bos te zijn. Maak gewoon een buitenwandeling in de buurt en let daarbij bijvoorbeeld op de diverse auto’s of vormen van de wolken. Het gaat hier gewoon om het aangenaam samen zijn.

 

Of ga samen vissen. Want dit is absoluut een klassieke activiteit om samen met papa te doen. En is ook een prima moment om met de kinderen te praten over hoe onze voorouders hun voedsel moesten vangen. Omdat er toen nog geen supermarkten waren!

 

Je kunt ook naar een dichtbij gelegen dierentuin of aquarium gaan om hier dieren of visvrienden te bezoeken. Vooral de kleintjes zijn dol op hamsters, cavia’s en kleurrijke vissen.

 

Ook een kinderboerderij in de buurt is een prima plek. Daar kunnen ze bepaalde dieren zoals konijnen aaien en voeren. Dan zal een trip met papa daar naartoe ook geweldig zijn. Want peuters vinden het heerlijk om met deze dieren om te kunnen gaan.

Actieve outdoor activiteiten met papa

 

Heb veel balplezier. Pak een voetbal en ga naar het park om daar het trappen en gooien en vangen te oefenen. Laat de kinderen het spel leiden en zorg er daarbij voor dat het luchtig en leuk blijft.

 

Bouw samen een mini-piratenfort en/of ga schatgraven. Als je over een tuin beschikt, ga dan naar buiten naar de achtertuin en zoek naar materialen om een mini-fort te bouwen. Creëer daarbij je eigen piratenverhaal en personages om na te spelen als het klaar is. 

 

Als je nog jonge kinderen hebt, dan is er niets beters als het graven in zand. Ga op zoek naar een (vooraf) verborgen schat. Of doe net alsof je paleontologen bent en ga op zoek naar dinosaurusbotten in je plaatselijke zandbak.

Buitenactiviteiten op wielen met papa

 

Ga samen fietsen. En herbeleef zo al je eigen jeugdherinneringen van toen jouw vader jou leerde fietsen. Haal niet alleen wat frisse lucht op, maar geniet ook van de lichaamsbeweging terwijl je een leuke route fietst. 

 

Als zo’n toerfietstocht voor een wat ouder kind te rustig is en je de spanning graag iets wilt opvoeren, waarom maak je in dit geval niet gebruik van een mountainbike om een spannend avontuur op een ruig pad in de natuur te beleven.

 

Of wat dacht je van een avontuurlijke quad motorfiets of kart ervaring met je sportieve kind in een speciaal activiteitencentrum of op een kartbaan in de buurt! Neem je kind mee op een spannende rit en aanschouw hoe het boordevol geluk wegsnelt. Zorg er uiteraard wel voor dat er dan de juiste kinderhelmen worden gedragen om zo’n avontuur mogelijk te maken. Hetzelfde geldt voor een sportieve rit direct in de buurt achterop de scooter of motor van papa.

 

Al dit soort simpele outdoor ‘dadventures’ zijn de ideale activiteiten om samen met je kind het buitenleven te ervaren. Plus tegelijkertijd een fijne band op te bouwen. Hoe jij als vader er ook voor kiest om de dag met je kleintje door te brengen, maak er in ieder geval een geweldige papadag van!