Het motiveren van je zoon of dochter kan af en toe een moeilijk karwei zijn. Sociale vaardigheden en een gezonde leefstijl zijn centrale thema’s in de opvoeding van jouw kind. Maar hoe bereik je dit? Hiervoor zijn meerdere manieren. Denk bijvoorbeeld aan een zomer- of kinderkamp. Op een kinderkamp kan je jouw kind motiveren door ze een aantal vrienden te laten meenemen. Kies een kamp waar je kind bekenden zal ontmoeten en vraag of ze een paar vrienden mee willen nemen. Op die manier zal het kamp een stuk minder eng zijn en zullen ze zich sneller op hun gemak voelen.

 

Laat je kind ook helpen met het inpakken van hun koffer. Zorg ervoor dat ze weten welke spullen ze mee moeten nemen en help ze bij het uitzoeken van hun kleding. Op die manier voelt het kamp als een echt avontuur en zullen ze meer gemotiveerd zijn om erheen te gaan.

Tot slot, probeer jeugdkampen te vinden die aansluiten bij de interesses van je kind. Als ze van dieren houden, kun je kijken naar een kamp waar ze dieren kunnen verzorgen. Als ze van sport houden, kun je kijken naar een kamp waar ze kunnen voetballen of andere sporten beoefenen. Op die manier zullen ze zich meer betrokken voelen bij het kamp en zullen ze meer gemotiveerd zijn om te gaan.

 

Spelletjes zijn een geweldige manier om kinderen te helpen nieuwe mensen te leren kennen. Kies een aantal icebreaker-spellen die geschikt zijn voor het niveau van je kampers. Voorbeelden hiervan zijn 'Ik heb nooit…' of 'Twee truths and a lie'.

 

Summer Camp is een geweldige plek om kinderen te laten socialiseren en nieuwe vrienden te maken. Door middel van het aanbieden van een aantal unieke activiteiten, zorgt Summer Camp ervoor dat er voor ieder wat wils is. Ouders en verzorgers kunnen helpen door hun comfortzone te verlaten en hen aan te moedigen om nieuwe dingen te proberen.