Jouw kind gun je ten alle tijden het allerbeste. Dit laat je ook zien bij het geven van cadeaus. Is jouw kind onlangs overgegaan naar de volgende groep of klas of is jouw kind jarig of is hij of zij gewoon dol op schrijven, dan kan een pen best een leuk cadeau zijn. Bij een pen cadeau geven denken we meestal aan luxe pennen. Wist je dat je er ook voor kunt kiezen voor pennen laten graveren? Dit zorgt ervoor dat jouw kind een praktisch maar ook persoonlijk cadeau krijgt voor de volgende stap in zijn of haar leven. Het is ook dat de gravure gratis kan bij verschillende pennen aanbieders.

 

Parker Pennen Toegankelijk Voor Iedereen

Wat voor type pen wordt dan de winnaar? Er zijn veel verschillende merken die noemenswaardig zijn, zo ook de pennen van Parker. Aangezien het bedrijf sinds de 19de eeuw bestaat, is het een grote speler in de pennenwereld. Er is daarom ook een breed scala aan pennen die voor verschillende prijzen worden verkocht. Zo heb je bijvoorbeeld aan het ene eind Premier pennen die tot wel €640 worden verkocht. En aan de andere kant heb je de Jotter of Parker Vector pennen die minder dan €40 kosten. Zo zijn hoogwaardige pennen toegankelijk voor iedereen.

 

De Pennen van Cross

Een ander bekend merk is Cross. Dit Amerikaanse merk is eveneens in de 19de eeuw begonnen en uitgebloeid tot een normbepalend merk in de industrie. Cross prijst zich er in het gebruik van exclusieve materialen en verfijnde styling. Dit is wereldwijd erkend, sinds 1970 gebruikt het Witte Huis daarom ook exclusief de pennen van Cross. Een van de bekendste diensten die het merk aanbiedt, is de levenslange garantie op de mechaniek van de pennen. Zo kan jij genieten van jouw Cross Rollerball pen zonder dat de kwaliteit achteruitgaat.

 

Van Amerika naar Frankrijk

Een ander noemenswaardig merk is Waterman. De Waterman pennen worden tegenwoordig veelal gekenmerkt door een uniek, Frans design. De fabrikant is de op een na grootste ter wereld en produceert ongeveer vijf miljoen vulpennen per jaar. Het bedrijf komt oorspronkelijk uit de Verenigde Staten en de fabriek staat sinds 1967 in Saint-Herblain, Frankrijk. Het bedrijf begon ooit als eenmanszaak met een nieuw stukje techniek dat door ieder andere vulpenmaker werd overgenomen. De oprichter, Lewis Waterman, had namelijk een persoonlijk vendetta met een pen.

 

 

 

 

 

 

 

De Haperende Pen en de Rivaal

Wat was er dan gebeurt? Lewis Waterman was een makelaar in New York, ondanks dat hij van zijn werk hield, was de concurrentie zwaar. Hij was bezig met een contract ondertekenen met een klant en had speciaal een nieuwe vulpen aangeschaft. Tijdens het ondertekenen gebeurde het, de pen werkte niet goed en uiteindelijk kwam er een grote vlek op het document. Hij moest snel teruggaan en een nieuw document halen maar hij was te laat. Een rivaal was hem voor en weg was zijn klant. Dit was de druppel die de emmer deed overlopen en resulteerde uiteindelijk in de pennen fabrikant die wij allemaal kennen.