Ondanks de naam zou een geboortekaartje meer moeten bevatten dan de geboortedatum van jouw kind (of kinderen, als je de gelukkige ouders bent van veelvouden). Een geboorteaankondiging bevat meestal verschillende zaken die hier besproken zullen worden.

Foto van de pasgeborene

Voeg een schattig lief portret van je baby toe, gewikkeld in een dekentje of kies voor een professionele close-up versierd met een lieflijk bloemenkroontje of een ander schattig accessoire. Kies in het geval van veelvouden een aanpasbare uitnodiging met voldoende ruimte voor foto’s van al je nieuwe toevoegingen.

Tijd en plaats van geboorte

Hoewel dit detail optioneel is, kun je de datum, tijd en plaats van de geboorte van jouw kind opnemen, je kunt zelfs hun sterrenbeeld opnemen voor wat extra plezier.

Naam van jouw kind

Schrijf de volledige naam van jouw baby op de aankondiging, inclusief eventuele middelste namen of bijnamen die jij wil gebruiken. Dit kan in de toekomst handig zijn voor ontvangers en hen helpen spelfouten te voorkomen.

Gewicht en lengte van jouw kind

Vermeld het gewicht van jouw kind in ponden en grammen. Noteer ook lengte van je kind.

Namen van de ouders en eventuele broers en zussen  kun je er tevens in vermelden. Ook de huisdieren mag je wat dat betreft rustig meenemen.

Zodra je de details hebt genoteerd die je op het geboortekaartje van jouw baby wilt opnemen, kun je een tandje bijsteken. Pas jouw aankondigingen aan met creatieve thema’s of deel het nieuws in stijl. Je kunt zelfs nog een stap verder gaan en je aankondiging veranderen in een ontmoeting waar geliefden je pasgeboren baby persoonlijk kunnen begroeten.

Adopteer een nieuwe traditie

Als je een adoptie viert, gebruik dan je geboortekaartjes om je nieuwste aanwinst voor te stellen aan je dierbaren. Naast een traditionele aankondiging, kun je vrienden en familie uitnodigen om een ontmoeting aan te kondigen met het nieuwste lid van je familie. 

Betrek je kinderen erbij

Omarm de uitdrukking “hoe meer hoe beter” doorjouw kinderen mee te laten genieten van het plezier om hun nieuwe broer of zus aan te kondigen. Volg de traditionele route met dit idee door een foto van een broer of zus op te nemen met de nieuwe baby in het midden, het is een geweldige manier om je nieuwste aanwinst te introduceren, terwijl je je grote zussen en broers nog steeds laat zien dat ze ook speciaal zijn. Als ze oud genoeg zijn, kunnen je kinderen ook een eigen bericht op het geboortekaartje schrijven.

Maak jouw geboortekaartjes opvallend met een geboortekaartje in jouw lokale krant om jouw vrienden, collega’s en gemeenschapsleden te informeren over de geboorte van jouw baby. Je kunt er ook voor kiezen om de aankondiging in landelijke dagbladen te printen.

Meestal is er een optie om de aankondiging in print en online te publiceren. Op die manier kun je, als jouw vrienden en familie geen krant kunnen krijgen, eenvoudig een link naar jouw dierbaren sturen om deel te nemen aan de viering.